Ofte stilte spørsmål

Hva kreves for å ta opp lån gjennom Forbrukslan-24?

Det er noen kriterier som avgjør hvorvidt du får låne penger eller ikke, og hvor mye du eventuelt kan få innvilget i lån. Helt grunnleggende er kriteriet at du må være myndig, altså over 18 år.

Hva kan jeg låne til?

Det bestemmer du helt selv! Det er nettopp det som er en av fordelene med forbrukslån. Långiveren krever ingen sikkerhet og behøver heller ikke vite hva du skal bruke pengene til. Du kan for eksempel bruke pengene til å refinansiere dyre lån og kreditter, eller du bruke de til å pusse opp, kjøpe bil - eller noe helt annet.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er en type lån der du ikke er nødt til å stille med sikkerhet i bolig eller eiendom for å få låne.

Hva betyr lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet betyr at man ikke trenger å stille en verdi som sikkerhet i eiendeler for lånet. De fleste forbrukslån er vanligvis usikrede lån.

Kan jeg låne selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Ja, du har likevel en sjanse til å få lån.

Hvor lenge går det før jeg har pengene på kontoen min?

Pengene blir satt inn på kontoen din samme dag som lånet blir godkjent, eller senest hverdagen etter.

Hva blir min månedskostnad?

Siden renten settes individuellt og bestemmes ut i fra lånebeløp, nedbetalingsmuligheter og eventuell gjeld, så påvirkes månedskostnaden også av dette. Faktorer som nedbetalingstakt og avgifter påvirker også månedeskostnaden. Generellt sett gjelder regelen: Jo bedre nedbetalingsmuligheter, desto lavere rente og månedeskostnad.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Den nominelle renten på et lån er den renten banken vanligvis oppgir i sin markedsføring. Den er identisk med det vi kan kalle lånets grunnrente. Den effektive renten derimot, er den man faktisk må betale. Denne inkluderer alle kostnader inkludert etableringsgebyr, fakturagebyr og terminomkostninger.

Hvordan betaler jeg tilbake lånet mitt?

De fleste finansoperatører som tilbyr lån trekker pengene direkte fra din konto. Men det finnes fremdeles enkelte kredittleverandøren som ikke tilbyr denne tjenesten, og da er det viktig å huske på å betale tilbake gjelden så fort du får lønnsutbetaling.

Kan jeg løse lånet når jeg vil?

Ja, du kan også løse hele lånet når du vil, uten at det koster noe ekstra. Du kan også gjøre ekstra innbetalinger når som helst for å betale ned lånet raskere enn den nedbetalingstiden du har valgt.

Kan jeg samle gamle lån?

Ja, du kan samle flere gamle lån og bytte dem ut mot et nytt lån med lavere rente.